Magyar Birkózás.hu

független közösség portál

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
birkózás_960x300_0
birkózás_960x300_4

Híreink

Fodor Zoli búcsúja

E-mail Nyomtatás

Fodor ZoltánPár hete már hallani lehetett hogy Fodor Zoltán a Ferencváros olimpiai ezüstérmes birkózója fontos bejelentésre készül. Január 18-án pedig már a Szövetség weboldalán került publikálásra a hír, Zoli gerincsérülése miatt visszavonul. S hogy minden milyen gyorsan történik a mai világban, arra jellemző, hogy 21-én az M1 TeleSportjában mindez megerősítésre került az érintettől.

Zoli 2007-ben, 22 évesen vett részt először világversenyen, ekkor az Azerbajdzsánban megrendezett birkózótornán a 8. helyen végzett. Egy évre rá meglepte az egész világot, hiszen 84 kg-ban a világbajnok, háromszoros Európa-bajnok, többszörös világkupagyőztes török Nazmi Avluca legyőzésével döntőbe került. Az arany mérkőzésen fél percen múlt Zoli sikere, szoros küzdelemben az olasz Andrea Minguzzi utolsó akciójával legyőzte, így Fodzsi ezüstérmet szerzett.

Bővebben...

Felhívás!

E-mail Nyomtatás

Szakkay Attila a Budapesti Spartacus birkózóinak szakosztályvezetője két éve hunyt el. Özvegye, Szakkay Zsuzsanna egy felkéréssel fordult a birkózó család felé, amelyet közzéteszünk:

Egykori és mai BIRKÓZÓINK felé szeretnék kéréssel fordulni!

Egy pár kedves Barátom, Ismerőseim segítségével létre szeretnénk hozni az I. BIRKÓZÓINK EMLÉKÉRE Emlékestet, egy közös gondolkodás, emlékezés, szeretettel teli találkozás keretében. Kérlek Benneteket, hogy akik a környezetükben, Baráti körükben, Ismerősei körében már csak emlékezni tud az egykori Bajnokainkra, Sportolóinkra, legyen a segítségünkre egy névsor összeállításában. A nevek mellé, a családtagok elérhetőségére is szükségem lenne. Mielőbbi reagálásotokra nagyon számítok és köszönök szépen minden figyelmet, energiát amivel támogatjátok ezt a szép és nemes célt.

Elérhetőségem: +36 30 477-4881 este 20h után.

Köszönettel és üdvözlettel: Szakkay A. Zsuzsanna

Idén 100 éves a Vasas birkózó szakosztálya!

E-mail Nyomtatás

100 éves a Vasas birkózó szakosztályaJúnius 20-án ünnepli a VASAS birkózó szakosztálya, megalakulásának 100 éves jubileumát, amely alkalmából film is készül. Minden a Vasas 100 éves birkózótörténelmével kapcsolatos fotót, tárgyat, videót szívesen felhasználnak a szervezők. A kölcsönzés után természetesen minden tárgy visszakerül a tulajdonosához.

Örömmel említjük meg oldalunkon azoknak a klasszis birkózóknak a nevét, akik naggyá tették az angyalföldi birkózást, így is segítve a visszaemlékezést:

Bővebben...

Milliárdok folynak a sportba a TAO-pénzekből

E-mail Nyomtatás

A labdarúgásba négymilliárd, a további négy látványsportágba pedig egyenként több száz milliós tételek érkeztek be tavaly az első körben a társaságiadó-kedvezményből a szövetségi pályázatok eredményeként. Az érintett szövetségek mindegyike tervezi, hogy a következő határidőre újabb programmal áll elő.

Bővebben...
You are here B L O G címlap Híreink