Magyar Birkózás.hu

független közösség portál

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
birkózás_960x300_0
birkózás_960x300_4
E-mail Nyomtatás

Szerinted ki legyen sportágunk legszebb lánya?

Június 29-én lehull a lepel, és megtudhatjuk, ki lesz az a lány aki egy évig viselheti a női birkózók képzeletbeli szépségverseny koronáját!

Célegyenesbe érkezett szépségversenyünk, hiszen elérkeztünk a legszebb három lány döntőbeli küzdelméhez. Nézzük, milyen út vezetett idáig!

 

Mi ez az egész?

Portálunk - a Magyar Birkózás.hu - Facebook közösségi oldalának kezdeményezésére megalakult a "Legszebb birkózó lányok oldala", amely azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a női birkózó szakágat, növelje annak ismertségét, és média megjelenését, amely által egyre nagyobb követői, rajongói bázisa alakulna ki a Facebookon és a neten.

Ezen túlmutat fő célunk, hogy bemutassuk e csodálatos sportágat fiatal lányoknak, és megmutassuk nekik, hogy attól, hogy birkóznak, még ugyanúgy nők és szépek maradnak. Számukra is kellenek példaképek, idolok, és ebben nagy szerepet játszhatnak azok a lányok, hölgyek, akik nemzetközi eredményeik mellett vállalták, hogy e célok érdekében nevüket és arcukat adják kezdeményezésünkhöz. Ez úton szeretnénk külön köszönetünket kifejezni Sleisz Gabriellának, Kőrösi Kittinek, Barka Emesének és Dénes Mercédesznek!

Egy ilyen szépségversenynek milyen hozadéka lehet az Egyesületek szemszögéből? A lányokat és az Egyesületeket megismerhetik azok is, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak ezidáig a birkózással, és ennek következtében - reményeink szerint - rövidesen egyre több lány jelentkezik birkózónak az egyesületeknél! Ez nem kis munkát igényel, hiszen egy olyan célcsoportot kell elérnünk, akit eddig nehezen tudott megszólítani sportágunk (13-18 éves lányok). Továbbá, az előzőekben már említett média megjelenés mértéke és mennyisége sem mellékes!  ;)

 

Mi történt idáig?

A verseny első fordulójában jelölni lehetett lányokat, akiket a legszebbnek tartottak a rajongók. Az első etapban 23 hölgyre érkezett jelölés, és szinte azonnal el is kezdődött a lájkok gyűjtése, hiszen csak azok a lányok juthattak tovább, akik minimum 30 lájkot begyűjtöttek, és legalább 200 megtekintést realizáltak versenyfotójukon, március 31-ig.

A második fordulóba 19-en jutottak be. Innen már csak 100+1 lájkkal és 1.000 megtekintéssel lehetett továbblépni, a legjobb hat lánynak. (A felállított minimum szintet 9 fő tudta teljesíteni!)

A harmadik forduló (elődöntő) május elsején kezdődött. A továbbjutáshoz nem volt minimum szint előírva, egyszerűen csak szavazatokat kellett gyűjteni. Szavazategyenlőség esetén a legnagyobb nézettséggel bíró lány győzött, így érdemes volt és minél több megosztást elérni a Facebook-on. Az elődöntőbe jutott hat lány a következő volt:

 • Vidéki Nikolett - Kiskunfélegyházi Vasas TK
 • Pécsi Alexandra - Dunaferr/Enying
 • Rivasz Andrea - Törökszentmiklós
 • Szenttamási Noémi - ESMTK
 • Barka Emese - Vasas
 • Dénes Mercédesz - Érdi Spartacus

 

Kik jutottak a döntőbe?

Egy verseny legizgalmasabb része mindig az, amikor megismerhetjük a döntő részvevőit. Ez a mi esetünkben is így igaz, hiszen a legjobb hatba bejutott lányok végig nagyokat csatáztak egymással! A döntő június 6-29-ig tart, azaz, a tavaszi versenyszezon végéig küzdhetnek a lányok az első helyért.

Látni akarom, hogy kik lettek a döntősök!

 

You are here A szépségversenyről