Magyar Birkózás.hu

független közösség portál

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
birkózás_960x300_0
birkózás_960x300_4

Sportorvos

Étrendkiegészítés

E-mail Nyomtatás

ÉtrendkiegészítőkAz étrendkiegészítés témaköre igen népszerű és úgy tűnik, még mindig sok a téveszme és indokolatlan elvárás a különböző készítményekkel kapcsolatban. Az orvosok nagy része vagy mereven elutasítja bárminemű készítmény szedését vagy jobb esetben nem fűz hozzá semmilyen kommentárt. A sportoló pedig - mert ő már csak ilyen - mégis szedni fog valamit. Jobbik esetben a szer használhat is, de előfordult már, hogy a szakértő ajánlása nélkül szedett anyag doppingszert tartalmazott.

Bővebben...

Ficamok, rándulások

E-mail Nyomtatás
Ficam, rándulásAz ízületeket az ízületi tok és az ízületi szalagok erősítik. Baleset következtében a tok és a szalagok is sérülhetnek, ennek következményeként alakul ki a ficam.

Ficamról akkor beszélünk, ha az ízületi porcfelszínek (vápa és a fej) elmozdulnak egymástól. Teljes ficam (luxatio) esetén a vápa és a fej teljesen eltávolodik egymástól, míg a részleges ficamnál (subluxatio) az ízületi felszínek (a fej és a vápa) távolodnak el, az ízületi rés megnagyobbodik, az ízületi tok és a szalagok megnyúlnak, de a fej még az ízületen belül marad.

Bővebben...

Húzódások, zúzódások kezelése

E-mail Nyomtatás

húzódásIzomsérülések esetén az izmokat ért mechanikai hatás miatt azok szerkezete károsodik, esetleg nyílt seb is keletkezhet. A sérülés mértékétől függően, az izom mozgatása nehézkessé válhat, de akár az is előfordulhat, hogy a sérült nem képes mozgatni az adott végtagot. A szervezet próbálja orvosolni a károsodást, ezért jelentkezik duzzanat a sérülés helyén, az érintett terület begyulladhat, vagy reumás fájdalom jelentkezhet.

Húzódások esetén, az izmok a túlzott megterhelés hatására tartósan összehúzódnak, görcsbe rándulnak, mely fájdalmasabb, mint egy egyszerű izomláz. Izommerevség és gyulladás a tünete.

Bővebben...

Szénsavas üdítők és energiaitalok káros hatásai

E-mail Nyomtatás

Szénsavas üditők, energiaitalok? Dobd el őket!Az energia italok piacát jelenleg olyan termékek uralják, amelyek elsősorban koffeint, cukrot és még számtalan káros anyagot tartalmaznak.

Rövid időre felpörgetnek, hatásuk elmúltával pedig még alacsonyabb energiaszintre esünk vissza.Mindemellett károsítják a szervezetet, és többnyire hizlalnak.

Bővebben...

1. oldal / 2

You are here B L O G címlap Sportorvos