Magyar Birkózás.hu

független közösség portál

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
birkózás_960x300_0
birkózás_960x300_4

Edzés

Korszerű edzésmódszerekhez, korszerű eszközök

E-mail Nyomtatás

Ma már az edzőképzéseken kitűnő előadásokat hallgathatunk a korszerű edzéselméletekről, edzésmódszerekről, de ritkán fordul elő, hogy mélységében, gyakorlati oldaláról is bemutatásra kerüljenek azok az edzést segítő eszközök, amelyeknek sok esetben még a híre sem jutott el Magyarországra, de ellenfeleink már napi szinten használják edzéseiken.

Napjainkban olyan gerinc és ízületkímélő eszközök és módszerek kapnak kiemelt szerepet a felkészülésben, amelyek használata nélkül jelentős lemaradásba kerülhet egy-egy csapat, vagy sportoló, éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy ezzel a témával kiemelt helyen, elsőként foglalkozzunk blogunkban!

Bővebben...

Harangsúly - a soknevű eszköz

E-mail Nyomtatás

Ezt az eszközt rengeteg néven ismerhetjük: harangsúly (a formája miatt), golyó, girya, kettlebell, vin-bel, marcy harangsúly... csak, hogy a legismertebbeket említsem!

Ehhez hasonló sporteszközt, már az ókori görögök is használtak az olimpiákra való felkészülésben, de azok kőből készültek. Hasonló eszköz elterjedt a türk népek körében is, de a girya - mai legismertebb nevén: kettlebell - Oroszországból származik, és leginkább egy füles ágyúgolyóra hasonlít.

Bővebben...

Ezen az oldalon edzéssel kapcsolatos filmeket láthatsz. Technikai, állóképességi, erőfejlesztési és koordinációs képességek fejlesztésére szolgáló, "oktatóvideókat" gyűjtöttünk egy csokorba. Amennyiben tetszik egy-egy videó, akkor kérjük lájkold, mert így tudjuk meg, hogy milyen témák érdekelnek!

Bővebben...

TRX

E-mail Nyomtatás

TRXA TRX egy hordozható, felfüggeszthető funkcionális tréning eszköz, mellyel az erőt, egyensúly-érzéket, hajlékonyságot, valamint az úgynevezett core izmok stabilitását egyaránt fejleszteni tudod. A TRX eszközzel és módszerrel végzett edzés, teljes testfeszítéssel végzett gyakorlatok sorát jelenti.

TRX történelem

A TRX az amerikai haditengerészet elit csapatától indult útjára, akik minden lehetőséget és pillanatot megragadtak, hogy testüket és fittségi állapotukat csúcsformában tartsák. Hol tengeralattjárókban, hol hajókon, kikötőkben, raktárakban kellett megfelelő körülményeket keresniük és találniuk a testedzésre. Ehhez, edzéseik hatékonnyá tételéhez fejlesztették ki a TRX-et. Természetesen a tesztelést is katonákon végezték, de rövid időn belül elterjedt az eszköz használata az amerikai fintesz szakemberek körében is.

Bővebben...
You are here B L O G címlap Edzés