Magyar Birkózás.hu

független közösség portál

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
birkózás_960x300_0
birkózás_960x300_4

Fodor Zoli búcsúja

E-mail Nyomtatás

Fodor ZoltánPár hete már hallani lehetett hogy Fodor Zoltán a Ferencváros olimpiai ezüstérmes birkózója fontos bejelentésre készül. Január 18-án pedig már a Szövetség weboldalán került publikálásra a hír, Zoli gerincsérülése miatt visszavonul. S hogy minden milyen gyorsan történik a mai világban, arra jellemző, hogy 21-én az M1 TeleSportjában mindez megerősítésre került az érintettől.

Zoli 2007-ben, 22 évesen vett részt először világversenyen, ekkor az Azerbajdzsánban megrendezett birkózótornán a 8. helyen végzett. Egy évre rá meglepte az egész világot, hiszen 84 kg-ban a világbajnok, háromszoros Európa-bajnok, többszörös világkupagyőztes török Nazmi Avluca legyőzésével döntőbe került. Az arany mérkőzésen fél percen múlt Zoli sikere, szoros küzdelemben az olasz Andrea Minguzzi utolsó akciójával legyőzte, így Fodzsi ezüstérmet szerzett.

Ezután megkezdődött Zoli kálváriája: 2009 év elején kifordult a bokája, majd meghúzódott a dereka, így sérülten birkózott a vébén. Elszakadt a középső ujjában három szalag, operálni kellett. 2010-ben combizom-szakadás miatt maradt le a világbajnokságról, 2011-ben térdműtéten esett át. Tavaly pedig, a kvalifikációs versenyek előtt jött a gerincsérülés, majd a műtét. 2013 pedig ismét gerincproblémákkal kezdődött...

.

Fodor Zolival készült interjú 03:15-től látható!

Fodzsi az elmúlt évek pech-sorozatában megedződött, ezért, bár visszavonul a versenyzéstől, mégis a birkózás mellett marad. Jelenleg a TF-re jár és anyaegyesületénél kamatoztatja megszerzett tudását, immár edzőként, hiszen Sike Andrásnak, a Ferencvárosiak szakosztályvezetőjének szíves invitálására nem tudott nemet mondani.

Zolinak ezúton kívánunk jó egészséget és sok sikert az edzői pályafutásának megkezdéséhez! Bízunk benne, hogy rövidesen sok kis Fodzsi palánta koptatja majd a dobogó legfelső fokát!

You are here B L O G címlap Híreink Fodor Zoli búcsúja