Magyar Birkózás.hu

független közösség portál

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
birkózás_960x300_0
birkózás_960x300_4

Grundbirkózó diákolimpia I-II. korcsoportos országos elődöntő - Miskolc

E-mail Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

ONGAIAK ÉS MISKOLCIAK A GRUNDBIRKÓZÓ FINÁLÉBAN

A lányoknál ongai, a fiúknál miskolci siker született a 2011/2012. tanév grundbirkózó diákolimpia I-II. korcsoportos országos elődöntőjében, melynek február 12-én Miskolc adott otthont.

A négy leány és hat fiú (az előzeteshez képest egy-egy nógrádi és szabolcsi iskola lemondta a részvételt) csapat az MVSC Csokonai utcai röplabda csarnokában vetélkedett az országos fináléba jutásért, melyet egyenes ágon a két győztes érdemelt ki.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács (DST) és a Miskolc Városi Diáksport Szövetség (MVDSZ) által életre hívott, Daragó Lászlóné, az MDSZ alelnöke és Füstös József, a DST titkára által levezényelt küzdelemsorozaton a leány csapatok körmérkőzéses formában, míg a fiúk két csoportban, majd a helyosztókon döntötték el a végső helyezések sorsát.

A mindvégig kiélezett, csupa-szív küzdelmek végén az országos elődöntő első helyét a lányoknál az ongai Görgey Artúr Általános Iskola együttese harcolta ki, míg a fiúknál a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola gárdája örülhetett a végső győzelemnek. Az első helyezettek mellett a másodikként zárt tanintézetek is meghívást kaphatnak a március 3-án, Budapesten megrendezendő országos döntőre.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen az érmeket és az okleveleket, a versenyt a helyszínen végig szurkoló dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere adta a diákoknak és a felkészítő tanároknak.

Végeredmény

LEÁNYOK:
1. Görgey Artúr Általános Iskola és AMI Onga (testnevelők: Kosztopulosz Beatrix, Kajtor Csaba)
2. Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Kisboldogasszony Óvoda Miskolc (testnevelők: Varsányi Zsolt, Gecsei László)
3.
Pollack Mihály Általános Iskola Kazincbarcika (testnevelő: Tóthné Szepesi Éva)
4. Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola Eger (testnevelők: Brandstädter Gábor, Fejes Adrian Adél, Kocsisné Nagy Erzsébet, Lakatos Tamás)

FIÚK:
1. Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Kisboldogasszony Óvoda Miskolc (testnevelők: Varsányi Zsolt, Gecsei László)
2. Görgey Artúr Általános Iskola és AMI Onga (testnevelő: Kajtor Csaba)
3. Ádám Jenő Általános Iskola Kazincbarcika (testnevelő: Kondor István)
4. Kossuth Lajos Általános Iskola Kurityán (testnevelő: Bóta Lajos)
5. Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola Eger (testnevelők: Brandstädter Gábor, Fejes Adrian Adél, Kocsisné Nagy Erzsébet, Lakatos Tamás)
6. Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda Eger (testnevelő: Gyöngy Attila)

Forrás: MDSZ

You are here B L O G címlap Versenyek - belföld Grundbirkózó diákolimpia I-II. korcsoportos országos elődöntő - Miskolc